Име и Фамилия


E-mail


Съгласен съм да
получавам специални предложения от
“Шарлопов хотелс”
НОВИНИ
22 Август 2013 г.
Парк Хотел "Пирин"*****, гр. Сандански с грамота от Booking.com
09 Юли 2013 г.
Сертификат за отличие за 2013 на Парк Хотел Пирин***** - гр.Сандански
02 Април 2012 г.
Мартин Божилов печели уикенд за двама в Парк хотел «Пирин» в Сандански от играта на "Шарлопов хотелс" по радио "Енерджи"
14 Февруари 2012 г.
„Шарлопов хотелс” и Парк Хотел “Пирин”***** на EMITT 2012

Една година Парк Хотел Пирин

11.11.2008

На 9.11.2008 г., се навърши една година от откриването на петзвездния Парк Хотел Пирин в утвърдения балнеоложки курорт гр. Сандански.

Щастливи сме да обявим, че като пилотен проект на Европейската СПА асоциация (ЕСПА ) в раздел „Уелнес хотели”, през тази година Парк Хотел Пирин***** заслужи знак за качество EURO-SPA WELLNESS на ЕСПА, който е доказателство за покриване на критериите на ЕСПА за уелнес хотел.

По повод честването на една година от откриването на Парк Хотел Пирин, собственикът на „Шарлопов Хотелс”, Стефан Шарлопов, събра на работна вечеря представители на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в град Сандански. Според г-н Шарлопов това е единственият работещ съюз в бранша, който обединява усилията на инвеститорите в туризма и на общината в името на идеята град Сандански да бъде обявен за спа и уелнес дестинация. По инициатива на „Шарлопов Хотелс”, община Сандански и Сдружението, балнеоложкият курорт Сандански ще бъде включен в процедура на ЕСПА с цел сертифицирането му като европейска спа дестинация. Така, Сандански, известен като „най-добрата естествена лечебница на бронхиална астма в Европа”, както и на заболявания на опорно-двигателния апарт и периферната нервна система, ще има възможност да получи официално признание в европейски мащаб. Друга цел на сдружението е бързата промяна на концепцията за националния туристически продукт. Стефан Шарлопов, който е председател и на Съюза по балнеология и спа-туризъм, заяви, че ще настоява държавата да поеме средствата за организиране на инфо-турове, целящи привличане на туристи от Русия, Украйна, Румъния и скандинавските страни. Въпреки всеобщата икономическа криза, представителите на туризма от гр.Санданснки са оптимисти за бъдещето на региона и превръщането на града в световен туристически център.

На пресконференцията по случай честването на една година от откриването на Парк Хотел Пирин, г-н Стефан Шарлопов сподели, че инвестицията му в Сандански е най-успешната, тъй като със своите уникални природни дадености градът е „обречен” да е туристическа дестинация. Парк Хотел „Пирин” стана „Най-добър SPA комплекс на Балканите за 2007” и за една година успя да върне платежоспособната клиентела в Сандански. Една година след откриването на комплекса в него работят 197 души, като над 90% от персонала е от Сандански. Годишната заетост в хотела е 62%, а приходите се генерират поравно от нощувки и услуги. Много известни личности са посетили хотела през първата година от неговото съществуване. Това са политици, бизнесмени и дипломати от България и чужбина. Комплексът е бил домакин на среща между президентите на България и Македония Георги Първанов и Бранко Цървенковски, а също и на сбирка на Дипломатическия клуб водена от вицепремиера Ивайло Калфин. Скъп гост на хотела за неговият рожден ден бе Томас Кобмюлер - експортен директор на легендарната бижутерийна фирма „Шопар” за Източна Европа. Специален гост на Парк Хотел Пирин бе и Д-р Юрий Чабан – главен лекар на Украйна и национален експерт по медикъл спа в страната. Посещава България за първи път и вече е очарован от Сандански. Д-р Чабан получи ексклузивни права да предлага услугите на хотелска верига „Шарлопов Хотелс” в Украйна. Той ще промотира България като спа и уелнес дестинация с цел привличане на украинските туристи у нас. В бъдещите планове на това ново сътрудничество е предвидена обмяна на информация и съвместно обучение на кадри в двете държави. Според д-р Чабан работещите в Парк Хотел Пирин са хора с висок потенциал и харизма. „Най-голямото щастие за човека е когато той е здрав и обичан, затова България заслужава да се превърне в световна спа и улнес дестинация”, допълни той.

В деня на отворени врати Парк Хотел Пирин беше посетен от стотици жители и гости на града. Нетрадиционният и атрактивен начин на честване на първата годишнина на петзведния комплекс привлече млади и стари. Най-много бяха желаещите да разгледат спа-центъра на хотела. През целия ден служителите от отдел „Маркетинг” развеждаха гостите, а за всички тях имаше кафе с комплимент. Някои от посетителите се възползваха от 10% отстъпки от консумираните храни, напитки, спа-услуги и терапии. Младежите най-много се зарадваха на безплатното ползване на басейна и джакузито. Кулминацията в празничния ден бе детската клоунада и ди джей парти за всички малки палавници. От Парк Хотел Пирин обещаха инициативата „Ден на отворени дни” в комплекса да стане традиция.
всички новини »
www.sharlopov.eu  © SHARLOPOV HOTELS

дизайн и програмиране: Професионалистите се отличават